Země původu : Ahus, jižní Švédsko
Rok založení : současný výrobce inovoval v roce 1979 produkt, u jehož vzniku stál o sto let dříve Lars Olsson Smith, a v roce 1992 uvedl na trh jeho další chuťovou variantu.
Rok uvedení na světový trh: 1992
Kategorie : vodka ochucená 40%
Výroba : ABSOLUT VODKA je po završení výrobního procesu ochucena přírodním extraktem z bobulí černého rybízu.
Chuť : výrazná chuť černého rybízu s mírně nasládlým podtónem s náznakem trpkosti.
Zrání : produkt v pravém slova smyslu nezraje, nýbrž se před plněním do láhví „sceluje“.
Konzumace : ledově chladná (až vymražená) čistá, ideální báze míšených nápojů.
Hlavní znaky : obilný destilát obohacený v zájmu vyhovění současným chuťovým preferencím zákazníků a požadavkům profesionálních barmanů
Tip na drink : ABSOLUT DOUBLE BERRY - 4 cl ABSOLUT KURANT, rybízový džus, led. Podáváme v longové sklenici s míchátkem a brčkem.
Tip na koktejl :ABSOLUT HOLLY – 4cl ABSOLUT KURANT, 1cl Bols Grenadine, 1cl Lime džus, 7cl ananasový džus, 7cl grapefruitový džus. Podáváme v longové sklenici s míchátkem a brčkem.