Carlo Gancia se narodil roku 1829 v obci Narzole v oblasti italského Piemontu. V polovině 19. století, kdy byla výroba perlivých vín v Itálii jen fantazií, se devatenáctiletý Carlo rozhodl přeměnit sen v realitu a vycestoval do Francie, aby se seznámil a inspiroval víny za Alpami. Ve Francii strávil 2 roky.
GANCIA PROSECCO D. O. C. BRUT
Vzhled: Světle žlutá barva s nazelenalými odlesky; jemné, vytrvalé perlení.
Vůně: Intenzivní a přetrvávající; ovocná, kvalitní, připomínající zelené jablko a květy akácie.
Chuť: Sladká a svěží, příjemná, mimořádně jemná a vyvážená, přetrvávající; ovocné zakončení.
Odrůda hroznů: Glera (typická pro prosecco)
Výrobní proces: Hrozny jsou jemně lisovány a následně procházejí procesem klasického kvašení bílých vín – tedy bez slupek, za řízené teploty 18 °C. Zvláštní pozornost je věnována teplotě při fermentaci vína – tak se maximalizují jeho aromatické charakteristiky.
Doporučená teplota při podávání: 8 - 10 °C.
Párování s jídlem: Ideální jako aperitiv či k lehkým jídlům, předkrmům, čerstvému sýru a mořským plodům. Skvělé také jako základ koktejlů.
Obsah alkoholu: 11,5 %
Země původu: Itálie