Barva: tmavě červený mahagon
Aroma: podněcující vůně pomeranče, karamelu, crème brulé a vanilky s tóny mahagonu a aromatického dřeva Bay Rum divoce rostoucího v Západní Indii
Chuť: komplexní, plná a hladce kořenitá s nádechem pomeranče, krémové vanilky a citronu s tóny z dubových sudů té nejlepší kvality, v závěru je rum bohatý a krémový, postupně odeznívající v dlouhé dochuti
Zrání
Tato exkluzivní směs limitované edice je vyrobena vrchním lihovarníkem z nejlepších rumů západní Indie a Střední Ameriky. Každý jednotlivý sud je pečlivě vybírán, aby se vytvořila špičková vyzrálá směs, která zachycuje podstatu Západní Indie a flóru ostrovů. Vše od fasetované karafy až po tmavě červenou mahagonovou záři. Celý zážitek z degustace neponechává nic náhodě. Non Plus Ultra La Galante je skutečně vznešená pochoutka pro znalce.
Příběh
Vlajková loď série Non Plus Ultra Non Plus Ultra La Galante je pojmenována po Kolumbově lodi Santa Maria La Galante, kterou vedl, když objevil ostrov St. Croix, neboli Santa Cruz, a Západní Indii, tedy antilské ostrovy a bahamské souostroví.
Doporučení
Namíchejte si signature koktejl „Galante". Do větší sklenice postupně nalijte 5 cl rumu La Galante, 1,5 cl Campari, 0,5 cl bílého portského vína, 2,5 cl Vermutu (případně bílé portské a vermut nahraďte 3 cl Lillet Blanc), dále zakápněte jedním střikem pomerančového bitteru a dvěma zástřiky Angostura Bitteru. Přidejte led a dlouhou lžící vymíchejte po dobu přibližně 30 vteřin. Přes sítko pak přelijte do koktejlové sklenice a ozdobte tenkým plátkem kůry pomeranče. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky.
Země původu: Panenské ostrovy