Od roku 1821 odráží Calvados Père Magloire cíl vyrábět vysoce kvalitní Calvados Pays d'Auge s jemnou rovnováhou mezi autenticitou a zdokonalováním.
Příběh našeho Calvadosu začíná v sadech Pays d'Auge Norman. Země obdařena všemi milostmi matky přírody.
Tento region těží z mírného podnebí pocházejícího z horkých proudů Golfského proudu a oceánských větrů.
Kraluje jabloň a její sto různých odrůd. Daří se jim díky podnebí a místním půdám z křemičité hlíny a vápencového podloží, ne příliš vlhkému ani příliš suchému.
Od listopadu do března náš hlavní palírnou "rodí" eau-de-vie v naší pálenici Sainte-Foy-de-Montgomery.
Jeho úloha je zásadní, protože v následujících letech bude charakter našeho calvadosu záviset na jeho úsudku. Ve společnosti Père Magloire se tajemství znalostí a výroby přenášejí z generace na generaci palírny.
Maison Père Magloire zvládl jednoduchou i dvojitou destilaci.
Při jedné destilaci se jablečný mošt zahřívá v destilačních kolonách, aby se změnil na páry. Tyto se pak rychle ochladí, aby se získaly pouze "srdce". Tento proces dodává eau-de-vie intenzivní a silnou chuť pocházející z jeho původu: jablka.
Při dvojité destilaci je destilovaný mošt fermentovaný déle než mošt používaný při jedné destilaci. Pak se zahřeje v tradičních destilačních přístrojích a poté se dvakrát destiluje. Calvados, který získáme tímto způsobem, má charakteristickou bohatou a širokou aromatickou složitost a pěknou délku podnebí. Osvojení si destilace je klíčovým procesem, který dává Père Magloire calvados jejich rozhodující ovocnost.
Výjimečný kalvados, zrozený z vášně mužů, a času. Posledním krokem tradičního procesu je zrání v dubových sudech, které vyžaduje odbornost, péči a trpělivost. Náš sklepmistr, velký mistr alchymista, dolaďuje barvu, složitost a kulatost kalvados. Očekává intimní a trvalé interakce mezi vzduchem, dubem a eau-de-vie.
Naše calvados zrají v nových dubových sudech, aby jim poskytli více aroma podobné vanilce, a ve starších sudech kvůli delšímu vyzrání, během kterého jsou intenzivnější a složitější a získávají vynikající aromatické bohatství. Neustále hledáme inovace a byli jsme první (a dnes jediní), kteří do procesu stárnutí přidali sudy z normanského dubu.
Náš sklepmistr rok co rok zachovává symbolické cuvée z Père Magloire.
Père Magloire XO Calvados Pays d'Auge se vyznačuje dokonalou rovnováhou mezi ovocností jablka a aromaty, které přináší více než 9 let zrání v stoletých dubových sudech. Dvojitá destilace poskytuje aromatickou složitost a výjimečně dlouhý závěr.
Země původu: Francie