Země původu : Ahus, jižní Švédsko Rok uvedení na světový trh: 2003
Kategorie : vodka ochucená 40%
Výroba : ABSOLUT VODKA je po završení výrobního procesu ochucena přírodním extraktem výběrové madagaskarské vanilky.
Chuť : vyspělá, robustní, velmi komplexní s náznakem chuti hořké čokolády. Konzumace : ledově chladná (až vymražená) čistá, ideální báze míšených nápojů.
Tip na drink : ABSOLUT VANILIA BREEZE 4cl ABSOLUT VANILIA, 5cl grapefruitový džus, 10cl brusinkový džus. Promícháme a ozdobíme plátkem pomeranče. Podáváme v longové sklenici s míchátkem a brčkem.
Tip na koktejl : ABSOLUT AVALANCHE – 4cl ABSOLUT VANILIA, 2cl Bols Amaretto, 2cl mléko. Uvedené suroviny promixujeme v mixéru spolu s drceným ledem tak, aby se vše spojilo. Podáváme ve sklenici typu V-shape. Zdobíme vanilkovým luskem a plátky mandlí.