Calvados z oblasti Pays Auge. Je směsí 8 až 15 letých calvadosů. Boulard XO je charakteristický pro svou jantarovou barvu a svou bohatou a ucelenou chuť plnou pražených mandlí a zralých jablk.
BOULARD - Firmu založil v roce 1825 Pierre téhož jména a spolu se svými nástupci ji usadil na nejvyšších příčkách prodejních žebříčků. Polovinu své produkce exportuje na světové trhy, posledních 50 let z lihovaru v Coquanvilliers.
Calvados je pálenka destilovaná z drti moštových jablek, třebaže teoreticky se může dělat i z hrušek. Zkvašený rmut se tradičně dvakrát destiluje a nechává se zrát v dubových soudcich až 25 let. Nápoj byl nazván podle normandského départementu Calvados ( Francie ) , který byl zase pojmenován po španělské galeoně El Calvador, jež zkroskotala na skalnatém normandském pobřeží. Jako Calvados se může označovat pouze jablečná pálenka z francouzkých krajů Normandie, Bretaně a Maine. Tyto oblasti jsou součástí systému Appelation d´Origine Controlée ( AOC ), jímž se řídí francouská produkce vína, a AOC produkujících calvados je 11. Nejlepší destilát je z malé ústřední oblasti Pays d´Auge. K výrobě calvadosu lze použít asi 50 různých odrůd jablek, což umožňuje spoustu variací stylu - od sladších a měkčích po sušší a jiskrnější. Většina vyvážených calvadosů je stará šest let, ale dají se najít i vieux ( staré ) calvadosy, které budou hladší a bohatší s lepší vyvážeností. Po těchto starších verzích ( přes šest let ) bychom se měli poohlížet. Zkuste výrobce jako Busnel, Boulard, Coquerel, Chauffe Coeur, Morice a Pere Magliore, jejich calvados pijte čistý - jemný calvados je příliš dobrý na to, aby se s něčím míchal.
Cena s DPH: 1 299 Kč
Obsah košíku
Košík je prázdný.
Facebook
Ceny
Ceny v našem e-shopu jsou uvedeny s DPH a jsou totožné s cenami v kamenném obchodě, kde si lze zboží odebrat okamžitě.
Řízené degustace
Provedeme vás pestrým světem destilátů. Degustace může probíhat řízenou i volnou formou. Zaměřujeme se především na Rumy, Whisky , Cognac a Vína. Více ZDE.